زلزله همیشه عامل ویرانی بوده است. در همه جای دنیا وقوع آن یک واقعه تلخ و تخریب گر است. سالیان سال انسان های بسیاری در زلزله های مختلف در نقاط مختلف دنیا جان خود را ازدست داده اند و یا متحمل خسارت های جانی و مالی زیادی شده اند.
پیش بینی زلزله
با وجود پیشرفت های وسیع علمی، پیش بینی زمان وقوع زلزله هنوز با موفقیت همراه نبوده است. اما، مساله ای که بسیار اهمیت دارد چگونگی برخورد با این پدیده و ایمنی در برابر آن است. امروزه در جهان برای جلوگیری از ویرانی ها و آسیب های ناشی از زلزله بحث ایمن سازی ساختمان ها در برابر آن مطرح است. کشور ژاپن نمونه پیشرفت در ایمن سازی ساختمان هاست.
زلزله
ایمن سازی ساختمان ها در مقابل زلزله
اما ایمن سازی فقط برای ساختمان های نوساز نیست بلکه مساله مقاوم سازی ساختمان های قدیمی و مصالح بنایی از جمله دغدغه های امروزی صنعت ساختمان می باشد. تاکنون آیین نامه های لرزه ای ضوابط و راهکار های متعددی را برای مسلح نمودن دیوار ها و سقف های مصالح بنایی ارائه نموده اند، تا با به کارگیری آنها از خرابی و فروریزش این اجزا در هنگام وقوع جلوگیری نمایند.
تولید پوشش های محافظ برای دیوارها دستاورد جدیدی است که می تواند دیوارهای مصالح بنایی را محصور نموده و مانع از فروریزش آنها به هنگام وقوع گردد. اجرای سریع و آسان این پوشش – که همانند کاغذ دیواری بر روی پلاستر دیوار نصب می گردد – و نیز اقتصادی بودن آن، بیانگر این است که این پوشش ضد زلزله می تواند جایگزین مناسبی برای سایر روش های مقاوم سازی دیوارهای مصالح بنایی باشد. به کارگیری پوشش های محافظ دیوار می تواند سبب افزایش ایمنی و بهره وری سازه های قدیمی و همچنین سازه هایی که به تازگی ساخته می شوند، شود. در نتیجه، این مقاوم سازی و می تواند گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار صنعت ساختمان باشد.
- ۹۷/۰۱/۲۴